img

В Гърция настана ад след циклона, помел всичко след себе си

/
/
/
694 Views

Трима души са обявени за изчезнали в Гърция, след като през последните дни буреносни ветрове и проливни дъждове предизвикаха тежки наводнения в някои части на страната, съобщава Ройтерс. Според информация на държавната гръцка телевизия млад мъж и двойка на средна възраст са изчезнали на остров Евбея. Гражданска защита е започнала операция по издирването им. Южната ни съседка е под влиянието на мощен циклон, който засегна основно района на остров Евбея, източното гръцко крайбрежие и южната част на полуостров Пелопонес.

 

Основните пристанища не работят, а на много места централните пътища са наводнени и трафикът е изцяло парализиран.Проливните дъждове напълниха реките, а те разрушиха пътища и влязоха в къщите на хората. Ветровете от циклона оставиха най-големи щети в района на Каламата. Отнесена беше цялата плажна ивица и всички заведения по нея. Освен това бурята порази много корабчета, лодки и яхти по пристанищата на Южна Гърция.

В Гърция настана ад след циклона, помел всичко след себе си

На пристанището в Пилос сериозно са пострадали няколко плавателни съда. По време на бурята в една от яхтите имало хора, разказват моряците от съседен рибарски кораб. В заснето с телефон видео се вижда как яростният вятър разбива яхтата.Щетите след бурята са огромни, обясни заместник-кметът на общината Танасис Василопулос. В понеделник специалисти ще направят оглед. Чистенето на града започна. Общински служители и доброволци режат дървета и ринат калта от улиците. Почиства се и задръстената канализация.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook