img

Украинското МВР: Вече имаме наш „Мосад“, скоро ще задминем ЦРУ и MI6

/
/
/
550 Views

Замесените в клането на украинските военни в Еленовка ще бъдат наказани – в Украйна вече има части, които „вършат това, което Мосад правеше в Израел“.

Това каза в ефира на канала на руския опозиционер Марк Фейгин съветникът на ръководителя на Министерството на вътрешните работи Антон Геращенко.

Украинското разузнаване, украинските правоприлагащи органи рано или късно ще идентифицират всички замесени в клането в Еленовка и всички те ще бъдат наказани, каза той.

„Мога да кажа, че вече имаме части в Украйна, които правят това, което Мосад направи в Израел. Още малко – и ще надминем Мосад. Виждате как се ликвидират предатели в окупираните територии… Днес са един от най-мощните разузнавателни служби в света“, каза Геращенко.

Той добави, че след края на войната Украйна „продължава да се състезава с Мосад, ЦРУ и MI6, коя служба е по-способна да защити интересите на своята страна“.

На 28 юли в мрежата се появиха кадри, на които един от руските войници отрязва тестисите на вързан украински военнопленник. На следващия ден се появиха кадри от убийството на този затворник. Омбудсманът Дмитрий Лубинец каза на 30 юли, че Украйна знае цялата информация за руските военни, които са кастрирали украинския затворник, както и за семейството му.

На 29 юли във временно окупираната Еленовка, в колония, където руските нашественици държаха украински военнопленници, по-специално войници от полка „Азов“, избухна експлозия, в резултат на която според Генералната прокуратура, около 40 украинци бяха убити и други 130 бяха ранени. Руснаците обвиниха Украйна в обстрела на колонията.

Украйна твърди, че не е удряла Еленовка, а експлозията е дело на самите нашественици.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook