img

Украинските бежанци вече бягат от глада и немотията в ЕС, искат да се върнат у дома

/
/
/
705 Views

Украинските бежанци, пристигнали в Испания, са принудени да се върнат в родината си поради икономически проблеми, съобщава вестник L’Indépendant.

Както отбелязва вестникът, около 125 000 украинци са пристигнали в Испания, но адаптацията „понякога“ може да се окаже „трудна задача“.

„В крайна сметка от другата страна на Пиренеите много украински бежанци предпочитат да се върнат у дома. Това се дължи на ниските заплати и разходите за живот, които според тях са твърде високи“, пише L’Indépendant.

И така, в Гранада около 100 семейства украинци планират да заминат за родината си по икономически причини.

„Те гладуват. Администрацията изглежда не обръща внимание на тежкото положение на тези бежански семейства“, се казва в изявление на фондация Padrina, която помага на над 1800 семейства.

Вестникът цитира и свидетелството на 42-годишния украинец Юрий Блаженец, който сега е принуден да „бяга от инфлацията и бедността в Испания“. „Не мога да живея тук, работя само за да си платя жилище и храна“, оплака се мъжът.

Трудности със съдържанието на украински имигранти възникват не само у дома, но и в европейските страни.

Така президентът на асоциацията Accueil Familles du Monde Клодин Шариера казва, че намирането на френско семейство, което да се съгласи да приеме бежанци, става все по-трудно поради нарастващите разходи и липсата на финансова подкрепа от държавата. В Италия, според бежанците, те са прогонени от местата си на пребиваване.

Към 9 август над 10,5 милиона души са пресекли границите на Украйна от 24 февруари, според Службата на Върховния комисариат на ООН за бежанците.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook