img

Учителка кълчи кълки на пилон, за да храни малки деца – уволниха я ВИДЕО

/
/
/
677 Views

 Кандис Мейсън е успяла да работи като учителка в СОУ Hoke County Schools в Северна Каролина в САЩ само месец, преди да пострада от свой клип, който тя публикувала във Фейсбук. Кандис станала вдовица преди четири години. Самотната майка мислила ден и нощ как да изхрани своите две малки дъщери, които сега са на шест и седем години.

Приживе мъжът ѝ бил подарил пилон за танци, виждайки в нея интерес към въпросните танци. С течение на времето Кандис започнала да преподава танца на пилона паралелно с основната си работа, пише в. „Дейли Мейл“.

Един път тя публикувала клип със свой танц в затворена страница във Фейсбук. Някой обаче все пак успял да изпрати въпросния клип на администрацията на училището, в което Кандис работила. Като резултат тя била привикана за сериозен разговор при директора. Момичето било порицано за клипа, както и за вулгарната музика на него (Еминем – Superman), и било уволнено. „Когато ме отстраниха, бях унизена… Всички в стаята, начело с директора, ме псуваха заради клипа с танците“, спомня си Кандис.

Учителка кълчи кълки на пилон, за да храни малки деца - уволниха я (ВИДЕО)
 
 

За Кандис всичко това станало шок. Учителката имала прекрасни отношения с всичките си ученици и техните родители. Тя има дипломи за висше образование, сред които магистърска степен по психология и бакалавърска степен по английски език и литература. Затова Кандис въобще не разбирала защо любовта ѝ към танците на пилон, която тя по никакъв начин не афиширала, пречи на основната ѝ дейност.  „Никога не ме е било срам, че танцувам на пилон. За мен това е изкуство. Просто не виждам в него нищо негативно. Да ми се каже да не танцувам е все едно, че да накарате балерина да танцува в шкаф. Все едно, че на пеперудата да се забрани да лети“, казва Мейсън.

Учителка кълчи кълки на пилон, за да храни малки деца - уволниха я (ВИДЕО)
 
 

Историята на Мейсън бързо обиколи медиите, които призоваха ръководството на училището да обоснове своята позиция. Сега делото на Мейсън ще се разглежда от училищния съвет. След отстраняването си младата дама си е направила профил в сайта за набиране на средства GoFundMe, за да си наеме адвокат и да се справи със сметките. Тя иска да отвори собствено студио за танци и да продължи да се бори за правото си да бъде учител. „Няма да се предам. Искам да променя живота си към по-добро“, категорична е Кандис.

 

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook