img

Учени сензационно! Мъртвите знаят, че са умрели, дори виждат и чуват, защото …

/
/
/
731 Views

Човешкият мозък продължава да функционира след смъртта, което означава, че човек знае, че е мъртъв. Това става ясно от ново откритие на учени, които твърдят, че няколко секунди след като спре сърцето мозъчната дейност продължава, съобщава „Дейли Мейл“.

Експертите казват, че един  пациент би бил напълно наясно какво се случва с него, тъй като съзнанието му продължава да работи.

За кратко време след смъртта човек е „заклещен“ в мъртвото си тяло с все още работещ мозък.

Оцелели от инфаркти били напълно наясно какво става около тях, въпреки че били клинично мъртви преди да бъдат върнати към живота. Те можели да опишат какво се случвало около тях, след като сърцето им спряло да бие, разкрива новото проучване.

Учените дори твърдят, че има доказателства, че починалите чува лекарите обявяват смъртта им.

Д-р Сам Парния и неговият екип от Университетското медицинско училище „Стоуни Брук“ в Ню Йюрк са изследвали съзнанието след смъртта чрез проучване на случаи на спиране на сърцето на хора от Европа и САЩ.

По думите му, хората често се променят, след като преживяват този момент на „живот след смъртта“ и започват да искат да помагат на другите. Той уточни, че пациентите не се връщат към живота със спомени и видения като във филмите.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook