img

Учен предложи да се яде човешко месо, ето защо

/
/
/
749 Views

Професорът от Стокхолмската икономическа школа Магнус Содерлунд, изказвайки се на кулинарна среща за храната на бъдещето, е заявил, че консумацията на човешко месо ще помогне в борбата с последиците от глобалните климатични промени, научи trg.

Според неговите думи, канибализмът може да спаси човечеството от изчезване, ако световната общност обмисли тази идея. Содерлунд смята, че „консервативните“ табута относно яденето на човешко месо могат да останат в миналото, ако хората преминат към подобни практики.

Аргументите му в полза на канибализма станаха централни в дискусията: „Можете ли да си представите как ядете човешка плът?“. Един от дискутираните въпроси беше канибализмът като начин за решаване на проблема с устойчивостта на храните в бъдеще.

Учен предложи да се яде човешко месо

Магнус Содерлунд

След речта му репортери попитаха учения дали е готов сам да опита човешка плът. На това Содерлунд отговори, че е отворен за подобна идея.

„Чувствам известна нерешителност, но не изглеждам твърде консервативен … Трябва да кажа … Бих бил готов поне да опитам това“, каза професорът.

Като по-реалистична алтернатива той предложи също да се яде месото на насекоми или домашни животни.

Подчертава се, че консумацията на човешко месо е опасно за здравето и може да доведе до нелечими заболявания. Например, до 60-те години на миналия век, местните жители на Папуа Нова Гвинея практикували яденето на месото на мъртвите. Това породило масови заболявания с болестта на Куру, по-известна като „смеещата се смърт“.

Това заболяване се причинява от протеин, съдържащ се в засегнатата тъкан на човешкия мозък.

Блиц

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook