img

Учен обяви кой е най-полезният зеленчук за зимата

/
/
/
1218 Views

Председателят на програмата „Доктор в къщата“ на телевизионен канал BBC, известният британски лекар Р. Чартаджи, обясни кой продукт трябва да присъства в ежедневната диета на човека.
Според експерта основният продукт за добро здраве и дълголетие може категорично да се нарече броколи.

„Броколито е нашият спасител. Употребата му намалява риска от развитие на някои видове рак, подобрява сърдечната функция, намалява концентрацията на лош холестерол в кръвта, а също така лекува червата и повишава имунитета „, каза д-р Рангън Чатърджи.
Експертът се позовава на информацията, получена в изследването на Университета на Пенсилвания и показва, че броколите предпазват чревната лигавица, което има за последица укрепването на имунната система и хармонизирането на чревната флора. Броколите са идеални за коригиране на нарушенията в чревната бариера. При наличие на такива нарушения се активират и проникват в кръвообращението, токсините и патогенните микроорганизми, заплашвайки тялото.

Броколите намаляват възпалението в дебелото черво и намаляват честотата на рак на дебелото черво, както се вижда от наличните досега научни данни.

Доктор Чатърджи отбелязва, че чревното здраве е от първостепенно значение за човешкото здраве като цяло и не случайно, учените наричат ​​този орган „втори мозък“. Характеристиките на функциониране на храносмилателната система засягат дори нашето психо-емоционално състояние: проблемите на червата могат да провокират развитието на стрес и депресия, да увеличат тревожността.

Броколите засилват не само имунитета, но и психическото здраве, заключи експертът в края на краищата. / Zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook