img

Убитият в Истанбул българин е бил психично болен рецидивист

/
/
/
315 Views

Българинът Милен Бахчеванов, който в петък вечерта вилня с мачете в ресторант в Истанбул и беше застрелян от полицията, най-вероятно е бил под влияние на силни опиати, научи trg.

32-годишният мъж е имал психични проблеми, заради които е лежал в психиатрии. Правил е опити за самоубийство. Лежал е и в затвора – има криминални регистрации за хулиганство, кражби и грабежи и три присъди, съобщи БНТ.

2007 г. – осъден на 2 години затвор за притежание на марихуана

През 2007-ма Бахчеванов е осъден за притежание на марихуана с цел разпространение.

15 декември 2009 г. – грабеж и побой на жена

През декември 2009-та нападнал възрастна жена на автобусна спирка във Варна – ограбил я и я пребил, в резултат на което тя ослепяла с едното око.

8 февруари 2014 г. – опит за самоубийство

Излежава присъда в затвора във Варна, където през 2014-та е направил опит за самоубийство.

22 юни 2016 г. – освободен предсрочно от затвора

На 22 юни 2016 г. е освободен предсрочно с остатък от година и половина.

2017 г. – обира лекар във Факултета по дентална медицина

През май 2017 г. името му нашумява в медиите, когато обира дежурен лекар във Факултета по дентална медицина. Моли съдията да го пусне, за да играе на компютър вкъщи.

Убитият в Истанбул българин

Бившият директор на Варненския затвор Росен Желязков познава Милен Бахчеванов добре. Според него, 32-годишният мъж е страдал от параноидна шизофрения. Има ТЕЛК за няколко заболявания и 67 % нетрудоспособност. Употребявал наркотици. Няма постоянен адрес.

Престъпленията заради, които попадал в затвора, вършел, за да се снабди със средства за опиати. Росен Желязков е бил и адвокат на Бахчеванов, по желание на майка му, като делото завършило с настаняване в психиатрия.

Росен Желязков, бивш директор на Варненския затвор: Лекуван е многократно, това е комбинация между типично криминогенно поведение и заболяване, което при липса на адекватно медицинско лечение води до такива прояви.

За разлика от официалната версия, Желязков смята, че едва ли Бахчеванов е искал да взима заложници.

Росен Желязков, бивш директор на Варненския затвор: Типична проява на човек, който не е лекуван и нямам обяснения- това е една епизодична проява, когато има комбинация между алкохол, наркотици и лисва на лекарства. Някой го е ядосал, а още повече при поява на униформени включва тази агресия, това е поведение, характерно за това лице.

Според турски медии в чантата на Бахчеванов са открити Библия, статуетки на Богородица и Иисус Христос. Пак по техни твърдения е бил носител на ХИВ.

Засега не се знае къде точно е пребивавал в Истанбул. Според генералния ни консул там, турските власти все още не са предоставили официална информация по случая.

Ангел Ангелов също акцентира върху агресията на Бахчеванов.

Ангел Ангелов, генерален консул на България в Истанбул: Изключително неадекватно поведение и коментарите са, че по всяка вероятност или силно психическо разстройство, или е взел упойващи вещества. Има изключително агресивно поведение. Качва се на втория етаж, вади нож и се опитва да вземе заложници. Веднага съдържателите, клиентите на ресторанта оказват съпротива, успяват да избягат, той се локализира в един ъгъл, барикадира се.

Полицията преговаря неуспешно с Бахчеванов час и половина. Не помагат нито водната струя, нито сълзотворния газ, нито предупредителните изстрели. Бахчеванов ранява полицай в ръката, прострелян е в крака и е починал от кръвозагуба в болница.

Според консула ни, интересът на медиите в Турция към този случай вече заглъхва.

dunavmost

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook