img

Убиецът на Милен Цветков може да се отърве

/
/
/
484 Views

Адвокат Явор Нотев коментира казуса с убиеца на Милен Цветков, научи ТРГ.

В ефира на бТВ адвокат Явор Нотев коментира казуса с убиеца на Милен Цветков. Юристът добави, че обвинението на 22-годишния шофьор, който уби журналиста, е напълно адекватно. Но въпреки това доказването му, че бъде изключително трудно.

Според Явор Нотев, който има дългогодишен опит с делата с катастрофи, трудно ще се докаже, че става въпрос за умишлено убийство.

Обвинението срещу Кристиян Николов беше променено от причиняване на смърт по непредпазливост в умишлено причиняване на смърт. Адвокатът поясни, че повод за преквалификацията на обвинението е откриването на четири вида наркотици в кръвта на шофьора.

Но за да издържи това обвинение в съда, разследващите ще трябва да докажат, че става въпрос за системна употреба на опиати, а не за инцидентно приемане преди инцидента и липсата на преценка за последствията от това.

Желяз Турлаков, който е терапевт по зависимости, също коментира казуса с убиеца на Милен Цветков. Той е категоричен, че в случая става въпрос за зависимост.

Но в случай, че прокуратурата не успее да докаже повдигнатото обвинение, възможно е неговото повторно преквалифициране. И в този случай Кристиян Николов ще бъде съден за причиняване на смърт по непредпазливост, заяви адвокат Нотев. Засега защитата на убиеца на Милен Цветков отказва коментар пред медиите, пише БЛИЦ.

разкрития

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook