img

Тя тежеше само 25 кг и щеше да умре, но вижте я днес (Снимки)

/
/
/
1774 Views

Когато е ученичка Хана Лукас е пълничка и търпи подигравки от своите съученици за наднорменото си тегло.

Тя искала да се запише на танци, но учителката я отблъснала като и казала, че с нейните 80 кила няма как да стане добра танцьорка.

Когато е на 15 Хана вече не иска да слуша, че е ”дебела тлъста крава” и решава да прави диета. Много скоро след това всички забелязват положителните резултати, а Хана Лукас започва да чува и комплименти. За съжаление обаче тя продължава с диетите в желанието си да стане по-тънка и по-красива.

Скоро диетата й обаче включва само 100 калории. Яде само по едно кисело мляко на ден. Развива чувство за вина, че яде повече, отколкото й се полага. Постепенно манията се превръща н психично заболяване. Дори, когато Хана става 50 килограма, тя се чувства тлъста и продължава с диетите, но съвсем скоро й става трудно дори да ходи.

Родителите се и се обръщат към лекар, който констатира анорексия. Теглото на момичето продължава да пада, а Хана постъпва в болница. Под ръководството на лекарите се възстановява, но когато е изписана от лечебното заведение продължава със старите навици.

Когато вече е на 20 години, Хана изглежда така сякаш е далеч над 60-те. Заради глада тя е изгубила тегло, а вече има и остеопороза. Два пъти чупи крайниците си, а това води до продължителна депресия и размисли за самоубийство. Така Хана отново попада в клиника.

Толкова е слаба, че при приемането и в болница я возят с инвалидна количка. Тъй като вече не приема храна, тя и се влива. Този път обаче докторите успяват да върнат момичето към живота и тя връща нормалното си тегло.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook