img

Тя е на повече от 40 години, а става все по-млада пред очите ни! Призна, че всяка седмица смесва евтин желатин и…

/
/
/
900 Views

Всяка млада дама е запозната с продукта желатин. Домакините го използват тук и там, правят желе, мармалад и дори сладолед от полезния прах.

Малко хора обаче знаят, че желатинът може да се използва не само за готвене, но и за производството на изключително ефективни домашни средства за грижа за кожата. Ако сте навършили 30 години, тази статия на ТРГ е точно за вас!

Домашната маска с желатин ще стане вашият любим продукт за грижа за кожата, тъй като не работи по-зле от скъпите кремове, побеждавайки бръчките и промените, свързани с възрастта.

ЖЕЛАТИН И МАСЛО

Подхранващата мазнина в маслото е най-доброто решение за изравняване тена на кожата и стареенето й. Съставките са най-простите възможни,а ползите са безценни!

СЪСТАВКИ

1 ч. л. желатин

7 ч. л. студена вода или мляко

1 ч. л. масло

ПРИГОТВЯНЕ И ПРИЛОЖЕНИЕ

Изсипете желатина във студена вода или мляко и оставете да се надуе в продължение на 10-15 минути. Разтворете получената смес във водна баня и след това добавете маслото. Изчакайте маслото да се разтвори.

Смесете внимателно всички съставки, охладете и нанесете върху почистеното лице в продължение на 20 минути. Използвайки памучен тампон, напоен с мляко, отстранете остатъците от желатиновата маска и след това измийте с топла вода.

Източник: Zdrave.to

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook