img

Турски милинки като пух с хрупкава заливка – лапаш залците и не мислиш за талията:

/
/
/
895 Views

Правили ли сте някога домашни милинки? Ние от Скандални имаме за вас една неустоима рецепта за турски милинки, която просто няма как да не ви се получи!

Пухкави отвътре, хрупкави отвън – турските милинки със сирене са закуска, която изчезва от масата за отрицателно време! Идват празници, така че имате идеалния повод да ги приготвите за семейството си!

Ето и рецептата за турски милинки Дизмана:

1 кг брашно
600 мл вода
1 с. л. сол
1 пакетче суха мая
1 с. л. мед
1 пакетче масло /125 гр./
4-5 с. л. галета
200 гр. натрошено сирене

Приготвяне:

Пресейте брашното със солта. В купа с хладка вода, добавете маята, мед и 3-4 с л разтопено масло. Омесете меко тесто и накрая добавете сиренето.

Оставете да втаса, докато удвои обема си.

Тестото разделете на еднакви по големина топчета. Маслото разтопете, а галетата сложете в чиния. Всяко топче потапяйте в масло и овалвайте в галета.

Подредете плътно в намаслена тава. Ако остане масло залейте го върху тестените топчета. Оставете да втаса още около 30 мин.

Сложете във фурна загрята до 150* С.

Пет минути по-късно увеличете на 180-200* С и изпечете до златисто.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook