Цял живот сме правили грешно кюфтетата – половината неща, които слагаме вътре, нямат място там
Рецептата за сочни пържени кюфтета е нещо, което всяка жена може да издекламира наизуст и на сън да я бутнеш!
Така де, във всеки дом се приготвя това любимо на българина ястие и списъкът с неща, които се слагат в каймата, е всеизвестен – яйца, лук, подправки, накиснат хляб…
Оказва се обаче, че именно тук всички ние грешим! Половината от съставките, които така щедро прибавяме в каймата, за да станат кюфтенцата сочни и вкусни, всъщност нямат място в рецептата! Днес от TRG ще ви представим кои съставки са излишни и какви е добре да сложим на тяхно място.
Повечето жени все още се придържат към съветите на по-старото поколение относно приготвянето на кюфтета, но е време да променим кулинарните си навици.
Оказа се, че някои от съставките, които всички слагаме в кюфтетата, „убиват“ вкуса на месото.
Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, защото вкусът на този зеленчук стопира миризмата и вкуса на месото. Така че широко разпространеното схващане, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.
Друга често срещана съставка е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста.
Ще бъде по-добре, ако добавите зеленчук към плънката. Зелето, тиквичките, морковите, картофите и зелените подправки са подходящи за тези цели. Основното нещо е да не прекалявате!
Слагайки нормалното количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен вид, така и на вкус.
Освен това не е необходимо да добавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на готовото ястие.
Източник: За Жената