img

Циганите в Кюстендил на нокти след свирепото убийство на Валери

/
/
/
207 Views
loading...

Жители от ромския квартал „Изток“ в Кюстендил отправиха призив към съкварталците си, в който настояват да не се подават на провокации, разбра ТРГ.

„В предвид събитията от последните дни, има опасност, когато сте в града да бъдете предизвиквани, провокирани, обиждани и т.н. Моля Ви, не отвръщайте по същия начин. Най-уместно и правилно в такива случаи е веднага да сигнализирате на 112 или да подадете жалба в Полицията“, гласи част от съобщението на жители от квартала.

Призивът се появи в социалните мрежи 4 дни след масовия бой между българи и роми в центъра на Кюстендил, пише infomreja.bg.

Инцидентът възникна на 17-и февруари, когато след употреба на голямо количество алкохол последва бой между две компании. Общо 5-ма човека попаднаха в болница, а 35-годишният Валери Дъбов беше смъртоносно прободен в сърцето на улица „Цар Освободител“ в Кюстендил.

Вчера Кюстендилският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение на 19- годишния Алекс Анков Димитров, сочен за извършител на жестокото убийство. Междувременно от общинската администрация в Кюстендил обявиха, че се проверява информация относно извършителя на престъплението Алекс Анков. Изясняват се обстоятелствата по неговото придвижване в нощта на масовото сбиване.

Проверява се дали Алекс Анков е бил в заведението, където възниква конфликта в центъра на град Кюстендил.

Междувременно кметът Петър Паунов показа снимка, на която се вижда Анков, прегърнат с друго момче от село Слокощица, което също е участвало в боя.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!