img

Три ученички от Търговище намериха портфейл с пари и го предадоха в полицията, наградиха ги с почетни грамоти

/
/
/
924 Views

Три момичета от Търговище намериха и предадоха в полицията портфейл с пари и документи. За достойната си постъпка те получиха от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Николай Ненков почетни грамоти.

Преди няколко дни Гергана Димитрова, Пламена Христова и Виктория Филипова, разхождайки се по главната улица на Търговище, видели паднал на земята портфейл.Те веднага го отнесли и предали на дежурния полицай. По-късно било установено, че в портфейла има 225 лева и лични документи на 19-годишен младеж, живеещ в близко до Търговище село.

Гергана и Пламена са осмокласнички, а Виктория е ученичка в седми клас. Учат в три различни търговищки училища, но са приятелки от години. И трите са доброволки в младежката организация на БЧК-Търговище.

По време на провелия се непринуден разговор момичетата споделиха със старши комисар Ненков, че и за миг не им е минавала през ум друга мисъл освен да предадат веднага парите в полицията. Така са ги учили вкъщи.

До директорите на училищата, чиито възпитаници са трите момичета – I СУ“Св. Седмочисленици“, II СУ „Проф. Никола Маринов“ и I ОУ „Хр. Ботев“ в Търговище, са изпратени благодарствени адреси от името на ръководството на Областната дирекция на МВР.

Източник: dariknews.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook