img

Трагедия! Почина изоставеният в болница Мустафа

/
/
/
242 Views

Малкият Мустафа, който преди две години бе изоставен сам в Детската онкохематология в Пловдив, не доживя да бъде осиновен и да има семейство. Момченцето не успя да пребори коварната остра лимфобластна левкемия и е издъхнало в болница на 18 ноември т.г., а погребението му е било ден по-късно, съобщава „Монитор“.

През септември 2016г. съдбата на Мустафа обедини хора от цялата страна, след като стана ясно, че е оставен от близките си сам в пловдивската болница. Тогава лекари, сестри, състрадателни хора се обединиха около каузата да направят по-щастливо изстрадалото детенце, да има и той подаръци и дрехи, както и да бъде обграден от любов и внимание.

Много семейства изявиха желание да приемат Мустафа в своя дом и в края на годината той бе вписан в регистъра за осиновяване. Майка му се била съгласила на това с декларация, но без да се отказва от родителските права. Лечението на Мустафа в Детската онкохематология продължи до края на декември 2016г. През януари 2017г. той бе настанен в Център от семеен тип.

Момченцето бе най-голямото от общо петте деца на майката. Тя го родила, когато е била едва на 12г. След Мустафа имала още три деца, които били отглеждани от нейната майка в крумовградското село Бряговец. Последното й дете – бебе, Джейлян го дала за осиновяване още в родилното. След това жената се пренесла да живее в Кърджали при новия си мъж, който не искал да се грижи за нейните пет деца.

Вижте тъжната история на Мустафа ТУКТУК, ТУК и ТУК

Марица

Коментирай чрез Фейсбук
loading...
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!