img

Този чай е просто задължителен за всички над 40! Мощното градинско биле лекува всичко – от грип до епилепсия!

/
/
/
7 Views
loading...

Мащерката  е била популярна в продължение на много векове в различни части на нашата планета.

И днес тя се използва за лечение на голям брой заболявания – от грип до епилептични припадъци. Хората през Средновековието са смесвали  мащерка с лавандула  и поръсвали със сместа пода на църквата – миризмата гонела „злите духове“. И днес билката  се използва за лечение на рани, предотвратяване и елиминиране на изгаряния инфекция .

<a href=В мащерката има летливи етерични масла. Те са известни със своя антивирусен, антиревматичен, антисептичен и противогъбичен ефект.

Но като цяло, мащерката има голяма мощ не само с цел лечение, но и за профилактика на различни проблеми. Тя е отлична в случаи на лупус, шум в ушите, синдром на хроничната умора, множествена склероза,  фибромиалги, болест на Хашимото и дори  ревматоиден артрит.

Ако нещо от този списък ви притеснява, започнете да пиете  чай от мащерка  всяка сутрин.

Мащерката съдържа голямо количество витамини и минерали , включително желязо, калий, калций – те са важни за правилното образуване на червени кръвни клетки и регулиране на кръвното налягане. Чаят от мащерка съдържа още много фолиева киселина, витамини А, В и С.

Проучванията показват, че редовната консумация на мащерка повишава концентрацията на докозахексаноева киселина, а тя е много важна за нормалното функциониране на бъбреците, мозъка, сърцето и клетъчните мембрани пише zajenata.bg.

Ето срещу кои болести мащерката ни защитава най-успешно: 

гингивит ларингит астма инфекция на гърлото остър и хроничен бронхит възпалено гърло кашлица възпаление на устната кухина Ето как можете да си направите чай от мащерка: Поставете 1 чаена лъжичка (евентуално) сушена мащерка  в чаша. При използване на прясна билка използвайте двойно повече количество от нея. Напълнете чашата с вода. След 3 минути прелейте съдържанието в чайник и оставете да заври. След това можете да го дръпнете от огъня. Покрийте с капак и оставете чая да се запари за около 5 минути. Прецедете и можете да го изпиете.И не забравяйте да споделите с приятелите си!

Коментирай чрез Фейсбук
 

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *