img

Това 9-годишно момиченце имаше голяма мечта, но умря нелепо. Смъртта й обаче помогна на 60 000 човека – вижте историята й!

/
/
/
1543 Views

9-годишната Рейчъл спаси 60 000 души

Рейчъл извърши огромен подвиг, след своята смърт. Тази история за това малко момиченце може да ви разтърси от основи. Тъй като детето от Сиатъл е направило повече от който и да е държавник по света, политик или звездна личност. И 9-годишната Рейчъл Беквис спаси 60 000 човека.

Всичко започва от там, че един ден в родния й град Сиатъл идва Скот Харисън, ръководител на благотворителна организация. Той разказва как в Африка водата е замърсена и поради това умират много деца и възрастни.

Рейчъл направи това, което малко хора по света могат

Бедни деца в АфрикаПоказва ужасяващи кадри на бедност и нищета, на които дори възрастен не може да устои. Там, в залата е и малката Рейчъл, която със затаен дъх гледа мизерията и тежкия живот на африканските деца.

Тогава тя взима решение да помогне. Момиченцето моли родители и приятели, наместо торти и подаръци, да съберат пари за благотворителност.

Тя си поставя съвсем изпълнима цел-да събере 300 долара, за да спаси 15 души. Но успява да събере само 220.

За съжаление попада в ужасна верижна катастрофа между 13 коли. Рейчъл е единствената пострадала в това меле. Животът й се преобръща завинаги. Рейчъл постъпва в болница и дълго време е поставена на апарат за изкуствено дишане.

Всички, които желаят да подкрепят семейството и момиченцето, събират пари за благотворителност. Но детето с огромно сърце така и не идва в съзнание и накрая апарата за поддържане на жизнените й функции е изключен.

Но мечтата й да помогне на децата в Африка не умира. Смъртта й, нейната мечта и постъпката й имат огромен отзвук в обществото. Сметката за подпомагане на децата в Африка не е 300 долара, както искала Рейчъл приживе, а набъбва на 1 265 823 долара.

Хора от цял свят осъществяват мечтата на малкото, 9-годишно момиченце. Так Рейчъл, вместо петнадесет, спасява 60 000 живота. А майката продължава делото на своята загинала дъщеря. Тя събира средства благотворително за сондиране на кладенци в страните от Африка.

Сондиране на кладенци

Източник: Girl.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook