img

Торта „Славянка“- всички полудяха по хитовия сладкиш, перфектен за лятото!

/
/
/
2281 Views

Днес от TRG ви представяме рецепта за торта, която е толкова уникална, че всеки път вашите гости ще питат за рецептата! Гарантиран резултат! Пригответе още днес този пухкав блат и нежен млечен крем!

Съставки:

За блата:

Брашно – 150 грама
Яйца – 6 броя
Захар – 150 грама

За крема:

Халва (тахан) – 80 грама
Кондензирано мляко – 170 грама
Краве масло – 280 грама
Пудра захар – 110 грама
Яйчен жълтък – 1 брой
Ванилова захар – 1 ч.л.

Приготвяне:

За тестото:

Разбийте яйцата и захарта, добавете брашното и разбъркайте. Покрийте тавата за печене с хартия за печене. Изсипете тестото в средата, разстелете равномерно. Печете около 15 минути до златисто кафяво.

Охладете блата, след което внимателно го отделете от хартията. Изрежете краищата, за да направите равен правоъгълник. Правоъгълникът нарежете на три части, така получавате три отделни блата.

Натрошете остатъците на трохи, можете да го направите с помощта на нож.

За крема:

Разбийте омекналото масло с халвата, кондензираното мляко, жълтъка, пудрата захар и ванилията. Сглобете вашата торта, като намажете всеки блат с крема.

Отгоре и отстрани покрийте тортата с крем. Поръсете горната част и страните с трохи. Оставете тортата да се напои един ден в хладилник.

Източник: е-вести

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook