img

Тези хора живеят 200 години! Ето какво ядат

/
/
/
562 Views

В Пакистан в долината на река Хунза живее малък народ, известен с дълголетието си. Много от жителите на тази област често живеят по сто и повече години.

През целия си живот те изглеждат млади и почти никога не се разболяват. Изследователи, които са изучавали живота на този народ, предполагат, че дълголетието си местните жители дължат на правилното хранене. Факт е, че хората от племето Хунза практически не консумират протеинови храни. Тяхната диета се състои главно от сурови зеленчуци и плодове, както и от овче сирене. А такива продукти като алкохол и сол при тях практически липсват. През пролетта, когато реколтата още не е узряла, цялото население на племето съблюдава много строги пости, всички употребяват само питие от сушени плодове. Постите траят от 2 до 4 месеца и са издигнати в култ.

Един забавен инцидент е свързан с дългия живот на тези хора. През осемдесетте години на двадесети век един от старейшините на тайнствения народ посетил Великобритания.

На летището документите му предизвикали объркване сред митническите служители, тъй като според тях притежателят им е роден през 1823 г. Служителите на летището заподозрели пътника, че паспортът му е фалшив, но съпровождащите го хора потвърдили, че техният приятел наистина е на сто и шестдесет години.

Марица

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook