img

Тази тайна спаси хиляди бракове: Как да се справим с трудностите по правилния начин

/
/
/
471 Views

Едва ли на света има семейна двойка, която от време на време да не изпитва криза в отношенията си. И това е напълно нормално явление.

За съжаление, не всички умеят да се справят с подобни трудности по правилния начин. И стигат до развод, припомня  trg.

Дълго време не разбирах защо в съвременния свят все по-малко двойки се радват на дълъг и щастлив семеен живот. Един разговор с баба обаче ми отвори очите и ми помогна да разбера на какво се дължи този проблем.

Баба винаги е била борбена жена. Каквото и да се случило в живота й, каквито и неприятности да й е поднасяла съдбата, тя се е справяла с тях, запазвайки завидно самообладание.

Смело мога да кажа, че баба беше моят пример за това каква трябва да бъде една жена. И аз винаги съм искал да бъда като нея.

Баба живя 50 години в щастлив брачен съюз и отгледа три деца. Безспорно, това предизвика възхищение в очите ми!

Досега с нея не сме обсъждали темата за семейството и отношенията, просто нямаше случай. Въпреки това, преди няколко седмици, все пак реших да я попитам за нещо, което от много време не ми даваше мира:

– Бабо, защо в днешно време има толкова много разводи, как мислиш? Преди няколко десетилетия всичко е било съвсем различно, нали? Да, и вие с дядо толкова много години живяхте в перфектна хармония, отгледахте децата си заедно и никога не сте се разделяли. Може би сега мъжете са други?

– Не, разбира се, че проблемът не е в мъжете!

– А къде е тогава? Момичетата не спират да се оплакват от съвременните младежи.

– В това е проблемът. Съвременните жени имат прекалено много очаквания към мъжете. Едно време жените бяха мъдри. Искаш ли да ти разкрия нашата мъдрост? Тя е спасила стотици семейства от развод.

Едно време се отнасяхме към мъжете с по-голямо разбиране. Ние също работехме, гледахме си и домакинската работа, занимавахме се с децата и ни оставаха сили да се грижим и за себе си.

Беше ни трудно, няма спор. Но споделяхме всички трудности със съпрузите си, помагахме си взаимно.

Днес много млади жени искат от мъжете си прекалено много, прехвърлят им отговорността и са по-инфантилни. Ние разбрахме, че семейството е, когато всички се притесняват заедно.

В много отношения семейството е необходимо, за да улесниш живота си, защото до себе си ще имаш човек, с когото да поделиш трудностите.

Сигурно повече сме жалели съпрузите си, затова и те ни напускаха по-рядко. Мъжете ни не бяха толкова стресирани и напрегнати.

Думите на баба ме накараха да се замисля. Може би наистина големите изисквания на съвременните жени са основната причина за повечето разводи?

Разбира се, ситуациите в семействата са много различни. Но много от нещата зависят от жената, от нейното поведение и действия.

Щастливият брак наподобява подвиг. За да се радвате на щастлив съюз дълго време, трябва да знаете много, да умеете и да разбирате.

марица

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook