img

Тъстът на Божков се срещал с Ванга заради Царичина

/
/
/
251 Views

Жената на Васил Божков – Елена Динева, която е обвинена за участие в организирана престъпна група на хазартния бос и която спецсъдът освободи под гаранция от 1.5 млн. лева, е дъщеря на известния ген. Любомир Динев, научи trg.

Той е човекът, който ръководи разкопките при Царичина дупка. Там ген. Динев участва в секретната операция по търсене на доказателства за извънземния произход на човека, която нашумя през 90-те години.

Тогава в продължение на 2 години военни копаят под селския трафопост на мегдана в селото, направлявани от контактьори и извънземен разум. Според зам.-министър на отбраната в правителството на Филип Димитров Динев си е записвал в тефтерче разговори с извънземната цивилизация, като диалозите се водели с посредничеството на екстрасенса Елисавета Логинова.

По време на разкопките екипът решил да се допита за съвет и до пророчицата Ванга, която казала на ген. Любомир Динев: „Абе, аз виждам тука една жута маймуна! Ни маж, ни жена! Защо ви е, Любе, да копате?“, казала Ванга. Смята се, че тя била против копаенето и поискала то да бъде прекратено.

В момента 81-годишният ген. Динев е много болен, обясниха хора от обкръжението му.

Любомир Динев е един от известните български офицери по времето на социализма. Той е бил командир на химически взвод в тридесет и втори мотострелкови полк в Дупница. През 1961 г. се създава първи армейски батальон за химическа защита, а Любомир Динев е един от неговите основатели.

През 1969 г. завършва Военната академия за химическа защита „С. К. Тимошенко“ в СССР с отличие. През 1980 г. завършва Военната академия на Генералния щаб на СССР. Бил е началник на щаба на Химически войски. В периода 16 октомври 1985 – 14 януари 1992 г. е началник на управление „Химически войски“ към Министерството на отбраната, след това до 1999 г. е началник на същото управление в Генералния щаб. На 5 май 1999 г. е освободен от длъжността и излиза в запас.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook