img

Такъв кулинарен разкош не се вижда често – научете се да правите салата слънчоглед (рецепта)

/
/
/
937 Views

Салата „Слънчоглед“, която днес от ТРГ ви предлагаме за празничната трапеза, се смята за една от най-оригиналните. Тя лесно може да надмине дори и основното ястие, не само по вид, но и по вкус.

Съставки:

300 гр. шпроти (или друга дребна риба ) от консерва
1 глава лук
1 щафетка топено сирене
4 яйца
200 гр. царевица от консерва
100 гр. чипс
1 ч. л. захар
1 с. л. оцет
100 гр. майонеза

Приготвяне:

Настържете белтъците от сварените яйца на едро ренде. Подредете ги в кръг върху подходяща чиния. Това ще бъде първият слой на салатата. Нанесете малко количество майонеза. Нарежете на полумесеци лука. Мариновайте го в оцет, смесен със захар. След 20 минути изстискайте излишната течност и поставете лука върху белтъците.

Следва слой от пюрираната риба и майонезата. Може да замените рибата с черен дроб на треска. Четвъртият слой е от топено сирене. За целта го стрийте добре, като предварително го сложите във фризера за 10 минути.

Следват настъргани жълтъци, объркани с с майонеза. По ръба на салата подредете царевицата. От чипса направете венчелистчета. Най-отгоре оформете от майонезата решетка и поставете половинки черни маслини – подобно на слънчогледовите семки! Сервирайте вашия шедьовър добре изстуден.

Не забравяйте да споделите с приятели, за да опитат и те това превъзходно мезе!

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text