img

Тайната операция „Емири“ смразила Слави и той дал задна за партията! ПИКАНТНИ ПОДРБОНОСТИ!

/
/
/
1567 Views

Кой спря Слави Трифонов да учреди партия в събота, както беше планирано?

Над този въпрос се потят мнозина политически аналиатори и медийини деятели.

Припомняме, че по график шоуменът трябваше да обяви нова политическа сила, именувана „Има такава държава“. Сред инициаторите на проекта бяха активистите, участвали в провеждането на референдума за мажоритарна изборна система.

Буквално часове преди конгреса Трифонов обяви, че отлага инициативата заради „медийни спекулации“. Той всъщност нямал намерение да прави партия, злонамерени лица му приписвали подобна идея.
Според данни на ПИК това не е вярно. Партията се е стягала под пълна пара, имало е дори номинирани за ръководния орган – Изпълнително бюро. Сред тях бил и някогашният главен редактор на „24 часа“ Валери Найденов. Покана получила и омбудсманът Мая Манолова.

В последния момент от определен властови център са припомнили на Слави, че в ДАНС е отворено Групово дело на оперативна разработка (ГДОР) „Емири“. Той е в центъра на разследването за пране на пари по сигнал на Европол и международната мрежа „Карин“. Делото засега стояло „на трупчета“.

Засечени са прехвърляния на парични средства по линията Дубай – Латвия – Люксембург – България. Използват се банки, собственост или под контрола на руски олигарси, за които банки е налична информация, че обслужват и перат парите на лица, занимаващи се с престъпна дейност.

По първоначална информация са замесени няколко дружества, за едно от които е налична оперативна информация, че е свързано със Слави Трифонов.
ПИК вече описа аферата в навечерието на президентските избори миналата есен

„Държат го с това дело и едва ли ще му позволят да влезе в голямата политика. Той е зависим човек“, обобщават ситуацията източниците на ПИК.

Източник: ПИК

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook