img

Светльо Витков захапа Слави: Нима те е страх, защо отново не поканиш Борисов на интервю

/
/
/
484 Views

Светльо Витков отговори на обвиненията на Слави Трифонов, който в сряда публикува списък с партиите, които все още дължат надвзетите държавни субсидии.

Лидерът на „Глас Народен“ обяви в социалните мрежи, че законният срок за връщане на субсидиите е до края на 2020 г., припомня ТРГ.

„Не взимаме субсидия от повече от 2 години, както ти правилно отбелязваш и тези надплатени 15 000 лв. са поради грешка на Министерство на финансите, както ти отново отбелязваш правилно. Тогава те питам – наша ли е вината или на министерството на финансите“, категоричен е фронтменът на група „Хиподил“.

Според певеца е жалко, че шоуменът напада „Глас Народен“ и дори ги нарича „убити“.

„Ако смяташ, че сме такива и скачаш срещу нас, това показва само срещу кого смееш да скочиш. Нищо повече. Ако Глас Народен и моята персона са виновните за състоянието, в което е днес суверена, както твоите сценаристи наричат народа си, с радост ще се оттегля“, пише още Витков.

По думите му Дългия не обвинява тези, които имат истинска вина по отношение на субсидиите.

„Защо? Нима те е страх? Ако не те е… защо не поканиш отново премиера Борисов на интервю?“, пита лидерът на „Глас Народен“.

Витков смята, че премахването на субсидиите няма да унищожи само малките партии, а всички партии, за които държавата не е работила или не работи, за да останат само 3-те – ГЕРБ, БСП и ДПС. Останалите ще отидат при спонсори.

„Ти хубаво изкара колко взимат партиите, но защо не изкара колко им искат телевизиите за медийни пакети по избори?

И част от тези пари не отиваха ли и за бюджетирането и на твоето предаване? Не ги връщай! Никой не ти ги търси!

В шоуто ти, ти представяше партиите за нещо лошо. Тогава защо ще правиш партия?“, продължава публикацията на певецът от Хиподил.

Ето какво написа Дългия по отношение на партията „Глас Народен“ и нейния лидер:

„Особено интересен е случаят с „Глас народен“ на Светльо Витков и „Движение 21“ на Татяна Дончева. Партията на Светльо Хиподила до ден днешен не ще да върне 15 539 лв., при положение, че в края на 2018 г. е декларирала налични 208 000 лв. Партията на Татяна Дончева също не ще да връща горе-долу същата сума – 16 324 лв.

Какво още обединява двете партии? Обединява ги това, че техните лидери ме обвиниха в убийство на малките партии. Как точно съм ги убил – не знам.

Може би с моя екип не трябваше да разкриваме, че партиите са получавали повече пари от законно предвиденото. Тогава Светльо Витков и Татяна Дончева с тия 15-16 000 лв. направо щяха да размажат големите партии, направо щяха да ги убият.

Или, може би, Светльо Витков и Татяна Дончева имат предвид популярната фалшива мантра, че с 1 лев субсидия се убиват малките партии. Искам да кажа, че и с 11 лева субсидия, конкретно двете партии – „Глас народен“ и „Движение 21“ видимо са си отдавна „убити“. И не от мен“.

 

trafficnews

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook