img

Светът изтръпна: В КНДР откриха 13 тайни ракетни бази, които могат всеки момент да…

/
/
/
718 Views

В Северна Корея са открити 13 тайни ракетни бази. Това съобщават световните медии, като се позовават на доклад на вашингтонския Център за стратегически и международни изследвания.

Предполага се, че в страната има около 20 секретни бази.

Според експерта на Центъра Дожузеф Бермудес властите поддържат базите в добро състояние, независимо, че се водят преговори със САЩ за ограничаване на разработките на ядрено оръжие.

Базите са в отдалечени планински райони и се предполага, че в тях има балистични ракети с различна далекобойност. Някои от тях могат да достигнат територията на САЩ и могат да бъдат изстреляни при извънредна ситуация, уточнява в. Труд.

Базата Сакканмол, намираща се близо до границата с Южна Корея, според доклада е в много добро състояние.

На 12 ноември The New York Times публикува спътникова снимка на обекта. Според изданието американското разузнаване е открило 16 тайни военни бази в Северна Кория.

Ройтерс посочва, че режимът в Пхенян досега не е признал за съществуването на обектите.

След срещата между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун на 12 юни беше съобщено, че властите в комунистическата държава започват демонтаж на основния полигон Сохе, който се използваше за изстрелване на междуконтитенталните ракети „Хвасон-15), както и на ядрения полигон Пунгери.

За последно Северна Корея проведе ракетни изпитания на 28 ноември 2017 година.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook