img

Страшни разкрития от свидетел: Терористът от Страсбург отмъщавал „за смъртта на своите ислямски братя, загинали в Сирия“

/
/
/
735 Views

Извършилият терористичния акт в Страсбург е заявил, че отмъщава за загиналите радикални ислямисти в Сирия, съобщи френският ТВ канал BFM. Телевизията, цитирана от Фокус, се позовава на показанията на шофьор на такси, с което се возил заподозреният от мястото на терористичното нападение до квартал, в който имал намерение да се скрие от полицията.

„Шофьорът твърди, че Шекат му е каза, че с разстрелването на хората в центъра на Страсбург той е мъстил за смъртта на своите „ислямски братя“, загинали в Сирия“, цитира ТВ каналът думите на свидетеля.

Във вторник вечерта 29-годишният жител на Страсбург откри огън в коледен базар в центъра на града. В резултат от терористичния акт загинаха трима души, а още 13 пострадаха. След престрелка с военен патрул, престъпникът е успял да избяга, германската и френската полиция продължават да го търсят, задействани са стотици полицаи и жандармеристи и няколко хиляди военни.

По данни на френската полиция, заподозреният Шериф Шекат е съден по 27 дела за престъпления във Франция, Германия и Швейцария. Той нееднократно е бил в затвори във Франция и Германия. Както съобщи в сряда прокурорът на Париж Реми Ейтс, в рамките на разследването са задържани четирима души, сред които бащата и двамата братя на заподозрения.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook