img

Страшилище в пловдивския затвор направи нещо шокиращо!

/
/
/
724 Views

Десет дни след като бе пресечен канал за внос на незаконни вещи в пловдивския затвор, лишените от свобода показно демонстрират наличието на мобилни телефони зад вратите на зандана. Някои от тях свободно се щракнаха и публикуваха снимки в личните си профили. Един от тях е Васил Андонов, задържан със солидно количество дрога в Пловдив, пише trafficnews.bg.

За акцията бе съобщено през септември миналата година. Той и още двама мъже бяха задържани за трафик на 1 кг хероин при специализирана операция срещу наркоразпространението на Карловско шосе. В спрян на ул. „Васил Левски“ лек автомобил „Рено“ разследващите откриха над 995 грама хероин. Задържани бяха двама пловдивчани – 24-годишният шофьор Васко Андонов и неговият спътник Митко Йорданов на 35 години.

Същевременно на адрес в Столипиново бил задържан и друг съпричастен към незаконната дейност – 41-годишният баща на Васко – Асен Андонов.Васко изтърпява наказанието си в затвора в Пловдив. Днес 24-годишният мъж публикува в профила си във Фейсбук две снимки, на които позира полугол, чувствайки се „свободно”. На една от тях ясно личи, че друг лишен от свобода е автор на кадрите.

Стана ясно, че въпреки проверката, която тече в зандана, затворници продължават да поддържат връзка със свои близки чрез мобилни телефони.Проверките в затвора в Пловдив започна преди по-малко от 10 дни. Причината – внос на забранени вещи и дори вещества.

Жена от ромски произход е донесла на свой близък багаж, който бил приет от дежурните, въпреки че приемът на багаж в делничен ден е забранен. Чантата била приета със съгласието на командира Светлозар Андонов.

Сигнал за нарушението бил изпратен до временно изпълняващия длъжността началник на затвора Запрян Илиев, който веднага разпоредил вътрешна проверка. В чантата били намерени телефон, зарядно и домашно приготвена храна. За всяко едно от тези неща има забрана да бъде внасяно зад решетките. Започнала е дисциплинарна проверка, в която се проверява дейността на смяната на главния надзирател Тодор Илиев, за да се засече дали е имало и предишни случаи на нерегламентирано внасяне на багаж.

Предстои да бъдат проверени записите от охранителните камери. Багажът е бил предназначен за затворник с прякор Лъки, който е в запечатана килия.

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook