img

Стоянка Мутафова на легло до Нова година: Театралната легенда прекара 2 операции и прищипа нерв на кръста

/
/
/
459 Views

Стоянка Мутафова е с разклатено здравословно състояние след 2 преживени животоспасяващи операции и едно фатално падане, научи trg.

Живата легенда на българския театър ще изкара последните месеци от 2019 г. на легло. Макар да имала предварително поети ангажименти, всички те били отменени, тъй като лекарите единодушно ѝ препоръчали да се оттегли от сцената.

Основната причина Мутафова да спре изявите си е тежката операция, която преди дни преживя в Правителствена болница. Там била приета, след като преди 2 седмици получила усложнения от възпалена жлъчка. След интервенцията вдигнала висока температура и се наложило да продължи да бъде под лекарски контрол. Отделно от това актрисата имала и прищипан нерв на кръста, който засегнала отново при падане.

През изминалото лято Стояна преживяла инцидент, при който нямала видими наранявания и като по чудо не си счупила нищо, но след време ѝ се появила нетърпима болка в кръста. Изследванията установили, че имала притиснат нерв, който се активирал и при най-малкото натоварване. Освен това студеното и дъждовно време, което вече започна, допълнително засилвало болките ѝ.

„Не е нищо фатално обаче. Не се умира от това. Благодаря на докторите, които се грижеха за нея!“, коментира дъщеря ѝ Муки, която се грижи ежедневно за нея.

През лятото пък Стояна изкарала акъла на Муки, защото получила сериозни сърдечни проблеми, заради което ѝ бил поставен пейсмейкър, който вече контролира темповете на сърцето ѝ.

97-годишната Стоянка обаче не искала да се отказва от сценичните си изяви, а просто да си даде необходимата почивка. Ако се закрепяла обаче, със сигурност щяла да разреди представленията, тъй като през миналия театрален сезон участваше в общо 5 постановки и излизаше пред публика буквално през ден.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook