img

Стана ясна причината за бруталния побой край русенско школо

/
/
/
515 Views

Спор за момиче лежи в основата на побоя над единайсетокласника в Русе. Момчето бе пребито в двора на най-голямото училище в града – „Васил Левски“. Екшънът се разигра в голямото междучасие, докато Даниел бил навън със свой съученик.

„Ударите са предимно в главата, само в главата има отпечатък на лицето си от подметка”, разказа пред Нова телевизия майката на пострадалия ученик Елица Димитрова.

Петимата нападатели, които са от друго училище, издебнали момчето в голямото междучасие, свалили го на земята с юмруци и го ритали, разказа лелята на пострадалото момче. През това време двама държали приятеля му, така че да не може да му помогне.

Охраната на училището била далеч, а на мястото на побоя зад физкултурния салон няма камери. Предполага се, че мотив за боя са неуредени отношения между учениците. Други деца веднага повикали учители, а фелдшерът оказал помощ до пристигане на линейката.

Нападателите са завлекли момчето зад физкултурния салон – това е единственото място в двора на училището, където няма камери.
Три момчета се нахвърлили върху Даниел, други двама държали съученикът му, за да не може да му помогне. Момиче от класа на Даниел случайно видяло какво се случва и се втурнало да помага.

„Ако не беше това момиче там, те щяха да го смачкат от бой, те можеха и да го убият, ножове са му показвали”, споделя майката на момчето.

Докато дойдат полиция и линейка, фелдшерът оказал първа помощ на Даниел. „Това бяха контузни рани по челото, лявата скула и дясната скула и дясната плешка отзад”,обясни фелдшерът Младен Христов.

От ръководството на училището са категорични, че взимат мерки , за да опазят възпитаниците си. „Това което правим, е видео наблюдение към всички основни входове, в самата сграда, имаме пропускателен режим, огради…”,  обясни зам.-директорът на училището Красимира Иванова.

Биячите вече са хванати от полицията. А майката на Даниел иска те да не се разминат бе наказания.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook