img

Спряха обещаните 50 млн. лева за заплати в болниците

/
/
/
272 Views

Министерство на финансите отказа да отпусне обещаните 50 млн. лв. за заплати на протестиращите здравни работници. Тихомълком е отменено постановлението за публично обявената сума от министър Кирил Ананиев, научи trg

По думите им 44 млн. лева са останали във финансовото министерство, 6 млн. лева обаче са потънали по нечии сметки, за което няма публична информация. „Къде са отишли тези пари, никой не ни каза”, споделят пред Lupa.bg лекарите.

Протестиращите медици са категорични, че техните заплати не са увеличени, както обеща здравният министър. „Знаем, че са дадени пари на някои лекари и техните месечни възнаграждения са няколко пъти по-високи от тези на останалия болничен персонал”, твърдят медицински сестри.

Поисканите суми от директорите на общинските болници също не са дадени.

Преведени са 28 млн. лева, които според болничните управители ще стигнат до Нова година. „След това, ако не се отпуснат още пари, ще бъдат закрити болници”, предупреждават началниците в бели престилки.

Шефовете на общинските лечебни заведения разказаха още, че половинчато е изпълнено искането им за увеличение на цените на клиничните пътеки. „Нашите пътеки са вдигнати с 10%, което не решава проблема с недостига на пари”, заявиха лекарите.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook