img

Спонсор даде 1 млн. евро на БНТ, за да сме пак на „Евровизия“

/
/
/
452 Views

След една година пауза България отново ще излезе на сцената на „Евровизия“, научи ТРГ. Състезанието ще се проведе през май 2020 година в Ротердам, Холандия – отбелязва изданието.

През 2019 г., по време на управлението на генералния директор Константин Каменаров, БНТ внезапно се отказа от участие с обяснението, че се налагат икономии в бюджета на медията. Новият шеф Емил Кошлуков също оптимизира някои разходи, като свали предавания като „Стани богат“ и „Нощни птици“, но е решил да върне участието ни на „Евровизия“, защото, по думите му, представянето ни ще бъде изцяло финансирано от спонсор.

Меценатът предстои да бъде представен пред медиите идната седмица. Той вече бил подписал договор с продуцентска компания, която ще избере кой и с каква песен ще излезе на сцената в Ротердам.

Според източници на изданието разходите за представянето на България на „Евровизия“ надхвърлят сумата от 1 милион евро. Само регистрационната такса за участие е в размер на 300 хил. евро, отделно се плащат разходи на екипа, промоцията и правата на излъчване на концертите от форума.

Холандия получи правото на домакин, след като Дънкан Лорънс спечели първото място – припомня изданието.

Разкрития.ком

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook