img

Снахата на Апостол Карамитев пребори рака

/
/
/
393 Views

Съпругата на сина на Апостол Карамитев завършила успешно курса си на лечение в Китай, научи trg

Изгледите ракът да остане завинаги в миналото на Габриела били обнадеждаващи, а съпругът ѝ Момчил вече е спрял кампанията за набиране на средства, която започна през този май.

Снахата на големия актьор и мъжът ѝ заминаха за болница „Фуда“ в Гуанджоу в началото на лятото, където техни познати ги посъветвали да отидат. По време на изтощителните терапии Момчил бе неотлъчно до изтерзаната си любима, документирайки със снимков материал всеки неин ден там.

Решението му да сподели с всичките си познати най-тежките за семейството им месеци било провокирано от десетките милосърдни българи, които се включиха в набирането на средства за лечението на Габриела чрез специализирана благотворителна платформа, на която Момчил ѝ бе открил сметка. Когато Габриела, която по народност е италианка, научила за това, че толкова много нашенци са съпричастни с диагнозата ѝ, се разплакала и казала:

„Благодаря, България! Аз съм италианка, а първи ми помагат българите!“.

Габриела е моден дизайнер от повече от 20 години и е завършила образованието си в Рим, Италия. Първо практикувала там, а по-късно започнала да работи заедно с мъжа си Момчил по филмовите му продукции и театрални проекти.

Междувременно намирала време и да помага на деца в нужда, а по ирония на съдбата и на нея ѝ се наложи да разчита на чужда помощ. След като ѝ била поставената диагнозата рак, лекарите били единодушни, че не би могла да издържи животоспасяваща операция.

Момчил и Габриела се запознават в Италия, където той отива да търси развитие в киното, след като се разочарова от артгилдията в България. На Ботуша се подвизава с псевдонима Едуардо де Филипо. От Италия синът на Апостол Карамитев заминава за САЩ, където живееше допреди няколко години.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook