img

Смразяваща версия: Изчезналият саудитски журналист може би е бил разтворен в киселина

/
/
/
693 Views

Турската полиция проверява версията, че тялото на изчезналия в Истанбул опозиционен саудитски журналист Джамал Хашоги може да е било разтворено в киселина, съобщава Haberturk. Първоначално полицията и разузнаването смятаха подобна версия за фантастична, но сега, в рамките на разследването, подобна възможност не се изключва.  Джамал Хашоги, който живее в САЩ и работи за американския вестник The Washington Post, изчезна безследно в Турция в началото на октомври. Той влиза в сградата на генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул за оформяне на документи и повече не излиза от зданието.

Смразяваща версия: Изчезналият саудитски журналист може би е бил разтворен в киселин

4 дни по-късно – на 6 октомври, в турските медии се появи информация, че най-вероятно той е бил убит.

Смразяваща версия: Изчезналият саудитски журналист може би е бил разтворен в киселин

Саудитските власти заявяват, че Хашоги е изчезнал, след като е напуснал дипломатическата мисия. Генералното консулство си сътрудничи с местните власти, за да се изяснят всички обстоятелства около изчезването му. Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че кралството трябва да докаже, че няма нищо общо с изчезването на журналиста, а обясненията на дипломатите по случая са неубедителни.  В тази връзка кралят на Саудитска АрабияСалман бин Абдул Азиз Ал Сауд нареди по случая да започне разследване. Турция е получила разрешение да влезе в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул.

По-рано в понеделник президентът на САЩ Доналд Тръмп е разговарял с краля на Саудитска Арабия, който твърди, че не знае нищо за съдбата на „нашия саудитски гражданин“. Във връзка с инцидента американският държавен глава възнамерява да изпрати държавния секретар Майк Помпео в Саудитска Арабия.

Смразяваща версия: Изчезналият саудитски журналист може би е бил разтворен в киселин

Източник: www.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook