img

След арестите в 4-то РПУ: Тази новина ще ужаси всички корумпирани ченгета (ВИДЕО)

/
/
/
537 Views

МВР започва да се чисти от корумпираните, научи ТРГ

Разследвания срещу полицаи се водели в цялата страна, съобщава Нова телевизия.

В същото време с обвинение вече са четиримата полицаи от сектор „Икономическа полиция” в столичното 4 РПУ. Те се разследват като организирана престъпна група за търговия с влияние и измама. Освен тях обаче „Вътрешна сигурност” е разпоредила имотна проверка на целия сектор, както и на техните семейства.

В сряда, 23 януари, белезниците щракнаха около ръцете на петима полицаи от 4 РПУ в София. Задържани бяха с 2000 лева подкуп. Той е предаден вътре в районното, а белязаните пари са намерени в чекмеджето на един от задържаните служители.

„Всички обвиняеми обясняват, че парите са подхвърлени. България се превърна в страната на подхвърлените пари. Ръцете му са светнали, не защото пипал парите, а защото му дали химикалка”, заяви Димитър Петров, ръководител на специализираната прокуратура.

Лидер на групата е началникът на сектор „Икономическа полиция” в районното Красимир Кръстев. В системата е от почти 20 години.

„Те вероятно са загубили чувство за мярка, това е притеснително. Опитни служители да допуснат такова нещо, значи наистина имаме проблем”, заяви още Петров.

Един от задържаните полицаи беше освободен.

„Нямаме достатъчно доказателства за негово участие в организираната престъпна група. Но държа да каже, че събираме данни и кръгът на лицата ще се увеличава”, заяви Ангел Кънев, наблюдаващ прокурор.

Проверява се имотното му състояние, тъй като демонстрирал висок стандарт на живот – скъпи екскурзии и часовници, луксозни автомобили.

„Няма недосегаеми в системата на МВР”, заяви Румен Ганев, директор на „Вътрешна сигурност” в МВР.

А полицаите от 4-то, които се смятали за недосегаеми, искали такса „Спокойствие”, за да не проверяват или да осуетяват проверки срещу търговци.

За да спре злоупотребите, МВР започва разчистване на редиците.

„Имаше много такива операции в миналото, ще има и в бъдеще. Вътре в системата има импулс за справяне с тези, които не работят съгласно закона”, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

„Имаше много такива операции в миналото, ще има и в бъдеще. Вътре в системата има импулс за справяне с тези, които не работят съгласно закона”, заяви вътрешният министър Младен Маринов.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook