img

Сланината става мека като масло и просто се топи в устата. Рецептата спечели милиони сърца

/
/
/
305 Views

Получи се невероятно вкусно! Сега готвя само по тази рецепта. Сланина и чесън са перфектната комбинация! Невъзможно е да се измисли нещо по-добро, особено когато белият пухкав хляб е наблизо.

Изядохме всичко за нула време и поискахме още! Вкусът е просто невероятен.

За готвене ще ви трябва:

  • сланина – 2 кг.
  • вода 1 л
  • сол 8 с.л. (150 гр.)
  • черен пипер 1 ч.л.
  • бахар 1/2 ч.л.
  • дафинов лист 3 бр.
  • чесън 2 гола (10 скилидки)
  • подправки 1 с.л.

Процес на приготвяне:

Взимаме свинска мас и ако върху нея има кости, внимателно ги отстранете.

Нарежете сланината на парчета с подходящ размер.

След това налейте вода в тенджерата и осолете.

След като заври се добавят подправките и се вари три минути.

След това поставете слой сланина в съда, поръсете обилно с чесън и подправки.

Така нареждаме всички слоеве сланина, като всеки път добавяме чесън и подправки. Залейте всичко с гореща марината. Разклатете леко съда, за да се разпределят равномерно подправките.

Затворете съда и го оставете на масата да изстине. След като изстине сланината се слага тежест, за да не изплува, и се слага в хладилника за 3 дни да се осоли.

След 3 дни извадете сланината, попийте я с хартиена кърпа и я приберете отново в хладилника.

Добър апетит!

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text