img

Скандални подробности за катастрофата на Десислава Николова отпреди 5 години

/
/
/
435 Views

Мъжът, пострадал при катастрофата със същото ауди, с което Кристиан Николов уби журналиста Милен Цветков навръх Великден, е получил обезщетение в размер на 25 000 лева заради счупения си крак от застраховател, научи trg.

За инцидента е наказана майката на Кристиан Десислава Николова. Той е станал в късните часове на 2 октомври 2015 г.

Според съдебното решение Николова е предизвикала катастрофата по непредпазливост. При нея джипът е навлязъл в насрещното и е ударил лек автомобил „Рено“. В него се е возел пострадалият мъж. Наказанието на Николова е било глоба в размер на 1000 лева.

Ето я къщата за над 2 милиона лева на майката на дрогирания Кристиан 

катастрофата на Десислава Николова отпреди 5 години

Къща за 2 151 413 лв. на пъпа на София притежава майката на убиеца на Милен Цветков Кристиан – Десислава Николова. Имотът е на централната ул. „Любен Каравелов“ с голям самостоятелен двор, а отделно съдружничката на Миню Стайков е направила луксозен ремонт.

Къщата е купена от възрастна столичанка през 2015 г. за 2,1 милиона лева, показа проверка на ПИК. От документите, с които медията ни разполага, става ясно, че апетитният имот е взет с ипотека на една от десетките фирми на Николова – „Деа-2004“. След това е сменена регистрацията на компанията и се води на въпросния адрес. На място обаче няма следа от бизнес дейност, разузна ПИК.

Десислава Николова в понеделник също бе задържана, както съобщи първо ПИК. Причината е, че колата, с която е убит Цветков, се води собственост също на фирма на майката на Кристиан.

Николова, за която медията ни съобщи, че е ключов фактор в бизнеса на задържания алкохолен бос Миню Стайков, освен негов съдружник има обръчи от фирми на свое име, както и на съпруга ѝ. Като кредитор на част от тях е записан и синът ѝ Кристиан, който е най-големият от три деца в семейството.

Основното занимание от години обаче на Николова е във „Винпром“ Карнобат на Миню Стайков, където тя е съдружник и очевидно печели повече от добре, тъй като може да си позволи не само луксозни коли, скъпи почивки, но и огромна къща в центъра на София за милиони. От стари снимки на имота, с които ПИК разполага, става ясно, че баровката е направила и основен луксозен ремонт.

Проверка на медията ни показа още, че Николова си има и личен брокер и това е бившата съпруга на вече разделилия се с Нова телевизия бос Дидие Щосел – Галина Грудова.

В понеделник стана ясно, че прокуратурата ще проверява произхода на парите на Десислава Николова, с които е купен джипът убиец. След разкритието на ПИК за къщата за 2,1 млн. лв. подобна ревизия е повече от наложителна. Още повече че Десислава Николова е разпитвана и по разследването за пране на пари на съдружника ѝ Миню Стайков.

Марица

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook