img

Сиромахов останал извън партията на Слави, за да води новото шоу

/
/
/
387 Views

Съдът може да откаже регистрация заради името на “Няма такава държава”, предупреди Огнян Герджиков

Иво Сиромахов, единственият от сценаристите на “Шоуто на Слави”, който не зае ръководен пост в учредената в събота партия “Няма такава държава”, ще отговаря за новия телевизионен проект на Слави Трифонов. Той вероятно ще е и лицето на новото шоу, което подготвя екипът. Това е и причината Сиромахов да не влезе в ръководството на партията, чийто лидер ще е Слави Трифонов, научи ТРГ.

Самият Сиромахов вчера не пожела да разговаря с репортер на “24 часа”, за да коментира темата.

“Няма такава държава” може и да не бъде регистрирана от Софийския градски съд заради името си, коментира пред националното радио пък бившият шеф на Народното събрание и служебен министър-председател Огнян Герджиков.

“Законът не позволява партия да уронва доброто име и престиж на държавността.

А нарушение на това изискване се съдържа още в името на самата партия “Няма такава държава”. “Няма такава държава” е нещо, което трудно може да бъде защитено, все пак ние сме демократична, правова държава с всичките му кусури, с много недостатъци, наистина с проблеми.

Но за да е в заглавие на партия, която иска да е в управлението на страната, че “няма такава държава”, ми се струва силно смущаващо. И мисля, че едва ли ще получи регистрация”, обясни той.

Слави Трифонов има три месеца да регистрира партията си, след като в събота направи учредително събрание. Той ще трябва да представи пред съда и списък с поне 2500 членове на организацията.

Източник: 24 часа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook