img

Ще лежи ли доживот бившият легионер Иван Пачелиев: От лекарския съюз настояват да бъде приложена цялата строгост на закона

/
/
/
339 Views

Бившият легионер Иван Пачелиев ще отговаря пред Темида заради убийство на медицинско лице, припомня trg. Ден след убийството на фелдшера от тополовградското село Орешник, прокуратурата изнесе детайли за тежкото престъление.

Според записите и разказите на хората от Орешник, Иван Пачелиев отива при фелдшера Димитър Факиров като пациент, заради рани по ръката си. Какво се случва в здравната служба засега остава загадка, но по-късно фелдшерът е открит мъртъв с куп прободни рани.

„Установени са свидетели, установени и иззети са записи от видеонаблюденито. Лицето в момента не съдейства за изясняване на тези факти“, каза директорът на ОД на МВР – Хасково Ангел Цанков.

Единствен заподозрян е бившият легионер, който преди година и половина стреля при пристигането на униформени в дома му и се барикадира вътре. Иван Пачелиев беше задържан в дома му няколко часа след жестокото убийство, а съседите му разказват, че през последната година и половина, откакто беше пуснат под гаранция, почти не са общували с него.

Обвинението срещу него предвижда до 30 години затвор или доживотна присъда без право на помилване.

„Това е един специален текст за убийство на лице мед. специалист при изпълнение и повод на изпълнение на задълженията му“, заяви окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

Да бъде приложена цялата строгост на закона настояват от лекарския съюз, които определиха убийството като преминаване на всички човешки граници и морал. В Орешник хората се страхуват, че Иван Пачелиев отново ще излезе на свобода.

„Не трябваше да го пуснат, но група защитници от селото и от Тополовград бяха причината да го пуснат. Този човек психически не е добре“, казаха още живущите в Орешник.

Досъдебното производство за случая от миналата година трябва да приключи до края на месеца.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook