img

Шок! Нешка Робева се нарече „глупак“ заради 10 ноември 1989 г. и отсече: Можехме да тръгнем по пътя на Китай, а сега…

/
/
/
398 Views
loading...

10 ноември 1989 г. – тази дата сложи край на една епоха и постави началото на друга – т. нар. Преход. На самата дата беше извършен преврат от партийната върхушка. Тодор Живков, който беше пречка за перестройката на Михаил Горбачов, беше отстранен.

Но какво се промени – цели 29 години от началото на Прехода у нас и има ли перспектива?

Според треньора по художествена гимнастика Нешка Робева след 10-и ноември някои българи живеят по-добре от преди, но България не е София. Тя е категорична, че нещата не стоят толкова добре в провинцията, отколкото в столицата и другите големи градове.

„Аз съм от онези глупаци, които имаха големи, но вече разрушени илюзии. Капитализмът няма цвят. Ние можехме да тръгнем по пътя на Китай, където все още има комунизъм, но икономиката се развива по капиталистически образец“, обясни Робева в „България сутрин“.

Тя е на мнение, че в момента няма социалисти, няма демократи, няма нито леви, нито десни – има политици, които са честни, но и такива, които мамят.

По думите на музиканта и член на ДСБ Стоян Михалев няма голяма промяна в държавата и управляващите от времето на комунизма и сега. Той смята, че службите, които са оперирали тогава, действат и сега, но просто са преустроени. Хората, които управляват, също не са се сменили до голяма степен.

„Ние живеем по-добре със сигурност, но не заради тези, които ни управляват, а заради това, че влязохме в НАТО и ЕС. Паднаха границите и хората имат възможност да пътуват. Ако това не беше станало, щяхме да сме страна като Беларус. Този Преход беше направляван от тези, които управляваха по времето на комунизма“, уточни Михалев пред Bulgaria ON AIR.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!