img

Шофьор на линейка продавал метадон и Ривотрил

/
/
/
537 Views

Ривотрил и метадон е продавал на ученици в Костинброд бившият шофьор на линейка в града Николай Йорданов, научи trg. 55-годишният мъж ги пласирал по гимназиите с 3 крадени лади.

Йорданов бил под наблюдението на криминалистите от столичната полиция няколко месеца. Те търсели къде крие хапчетата, които пласира на приближени дилъри, а понякога и сам продава на деца. В понеделник полицай видял, че скривалището е под една от ладите, в която бившият парамедик се качил. То било замаскирано с капак на шахта. Вместо това било дупка, която Йорданов използвал като депо за наркотика.

Мъжът натоварил 90 таблетки ривотрил, който се ползва за лечение на наркомани и се продава само с рецепта. Сложил и 40 хапчета кетонал форте.

Бил проследен и задържан секунди след като продал ривотрил на ученик на метри от гимназията му в Костинброд. При последвалия оглед в дома му са намерени още 300 таблетки ривотрил. Имало и метадон, но в малки количества, както и още 40 хапчета кетонал форте. Криминалистите се усъмнили и в ладите на Йорданов – общо 3.

Оказало се, че и трите са с множество интервенции. Номерата на рамите им са изтрити.

Смята се, че колите са крадени, за една е потвърдено. Тя дори нямала регистрационни номера. Полицаите заловили и тримата дилъри, които зареждали от Йорданов. Те продавали и други наркотици. Пласирали само в училищата и районите около тях. Признали, че купуват стока от бившия шофьор на линейка и са свидители по делото срещу него. Именно към тях се бил насочил Йорданов, преди полицаите да го арестуват. Мъжът е в ареста за 72 часа.

Обвинен е, че е продавал лекарства с разрешителен режим.

Прокуратурата ще иска той да остане за постоянно в ареста.

Лупа

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook