img

Шест от най-добрите фентъзи филми

/
/
/
1160 Views

Фентъзи филмите привличат зрителите, които искат да избягат от сивото и скучно ежедневие и да се потопят в един вълшебен свят, където живеят удивителни същества и се случват невероятни събития.

Измислените фентъзи герои знаят магически заклинания, могат да летят, да пътуват във времето и да хвърлят огън. Нека ви представим 7 от най-добрите фентъзи филма създавани до сега, които може да гледате и в интернет по лицензираните платформи за онлайн филми.

1. „Фантастични животни и къде да ги намерим“ (2016)

Филмът, който е по сценарий на Джоан К. Роулинг се превърна в предисторията на сагата за Хари Потър. Филмът се развива през 20-те години в Ню Йорк. Сюжетът на този фентъзи филм се фокусира върху приключенията на зоолога Нют Скамандър, който се занимава с класификацията на фантастичните същества, които живеят в света на маговете. Завършил Хогуортс и служител на Министерството на магията Нют Скамандър пристига в Ню Йорк по работа. От личните си вещи, той има само един вълшебен куфар, който съдържа огромно разнообразие от различни странни същества. Няколко от тях обаче, успяват да избягат, което води до сериозни проблеми. Това силно притеснява Магическата общност, която е принудена да скрие съществуването на магьосници от обикновените хора, а избягалите животни водят до хаос в града. Нют трябва да хване бегълците, преди да е станало късно.

2. „Господарка на злото“ (2014)

Американската фентъзи филм „Господарка на злото“, с участието на Анджелина Джоли, е римейк на „Спящата красавица“ от 1959 година. В него се разказва историята на магьосница, която е пуснала тъмните сили в сърцето си. Преди много време, във вълшебен свят, заобиколен от удивителни приказни създания, живееше с чисто и добро сърце, млада магьосница Злодеида. Успоредно с приказния свят, имаше свят на обикновени хора, в който живееше бъдещият крал Стефан. Когато се запознали, Стефан и Злодеида се влюбили, но в преследване на трона, Стефан предал любовта си. От тогава Злодеида мразеше хората. Тя застава на страната на тъмните сили и с помощта на черната магия направи заклинание върху новородената дъщеря на крал Стефан. Така принцеса Аврора е орисана да убоде и заспи на шестнайстият си рожден ден. Въпреки това, през цялото време Злодеида наблюдава растежа на принцесата, съмнявайки се все повече в правилността на нейните действия…

3. „Хобит“ (2012-2014)

Филмова фентъзи трилогия, базирана на романите на Джон Толкин – това са интересна поредица от филми, разказващи за магически същества, които са свързани с един сюжет.Поредицата разказва за приключенията на хобита Билбо Бегинс и неговите приятели – 13-те джуджета. Филмите „Хобит: Неочаквано пътешествие“, „Хобит: Пущинакът на Смог“ и „Хобит: Битката на петте армии“, които може да откриете на filmi7 са предистория към другата трилогия – „Властелинът на пръстените“ на Толкин.

4. „Хари Потър“ (2001-2011)

Фентъзи филмите са особено популярни сред децата и тийнейджърите. Трудно е да се намерят сред тях (а и сред представителите на по-старото поколение) такива, които не са чували за поредицата книги на популярния писателка Джоан Роулинг – Хари Потър. Сюжетът на поредицата разказва за момче на име Хари Потър, който научава за магическите си способности и отива в известното училище за магьосници, където го очакват невероятни приключения. Поредицата за Хари Потър, подобно на книгата за младия магьосник, стана най-известната в света, като постоянно получава високи оценки и възторжени отзиви от зрителите и филмовите критици. Героите на сагата са признати за едни от най-добрите магьосници на екрана.

5. „Алиса в страната на чудесата“ (2010)

„Алиса в страната на чудесата“ е филм, преразказващ световноизвестната приказка на Луис Карол. 19-годишната мечтателка Алис Кингсли е поканена на викторианския празник. Този ден ще промени драстично съдбата й. Алиса тръгва след заека, което забелязва на поляната. Той прилича на обикновен заек, но непрекъснато проверява времето на джобния си часовник, бързайки за някъде. Момичето се опитва да догони заека, но той се скрива в една дупка, в която влиза и Алиса. Тя пада и лети надолу по тунела, докато се озове в кръгла зала с множество врати. Забелязвайки бутилката с надпис „Изпий ме“, момичето пие от нея и височината й значително намаля. След като отхапва от тортата, на която е изписано „Изяж ме“, тя губи равновесие. Когато най-накрая успява да отвори една от вратите, тя попада в прекрасна страна, която местните хора наричат Подземния свят. Тук Алис ще види удивителни неща и ще опознае Чешърски котарак, Соня, Лудия Шапкар, Бялата кралица и разбира се злата й сестра – постоянно раздразнената Кралица на сърцата, която управлява тази прекрасна срана.

6. „Властелинът на пръстените“ (2001-2003)

Поредицата фентъзи филми „Властелинът на пръстените“ разказва легендат за Средната земя. В центъра на сюжета е войната между добрите и тъмнте сили за притежанието на магически пръстен. Трите части от сагата – „Задругата на пръстена“, „Двете кули“ и „Завръщането на краля“ – са свързани с една сюжетна линия и са адаптация на едноименния роман на Джон Толкин. Хобитът Фродо, заедно със Дружеството на Пръстена, започва кампания за унищожаване на Пръстена на Всемогъществото…

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook