img

Шефка на държавна агенция отказа подарък Porsche за 8 март от приятеля си, поради….

/
/
/
558 Views

Да получи подарък скъпа кола, мечтае всяко момиче. На 8 март Талия Минулина от Татарстан стана за кратко собственик на чисто ново Porsche, но подаръкът я постави в задънена улица и тя го отказа.

Талия е началник на Агенцията за инвестиционно развитие на Република Татарстан и получила скъпия подарък за женския празник. Това се разбрало по време на правителствения купон по случай 8 март. Пряка транслация на събитието вървяла по канала на президента на Република Татарстан Рустам Миниханов.

Тамада на купона бил Леонид Якубович, един от най-известните в Руската федерация тв водещи, познат и у нас от шоуто „Поле чудес“. Якубович попитал младата чиновничка дали си има гадже. Тя му отговорила утвърдително и признала, че за 8 март получила от него подарък скъп автомобил.

Шефка държавна агенция отказа подарък Porsche за 8 март от приятеля си, поради....

Талия Минулина, шеф на Агенцията за инвестиционно развитие на Татарстан

„Подари ми Porsche, но аз засега не зная как да го оформя и узаконя защото нямам право на такива подаръци“, обяснила тя и допълнила, че най-вероятно ще върне подаръка. От изненада Якубович я попитал повторно сериозно ли ги говори тези неща.

Талия отново му обяснила, че според закона руските чиновници нямат право да приемат подаръци по скъпи от 3000 рубли (40 евро).

В случай, когато подаръкът превишава този лимит, той трябва да бъде предаден за държавна собственост с последващо изкупуване. Талия обаче не разкрива как е реагирал щедрият ѝ приятел в тази заплетена ситуация./jenata.blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook