img

Сестрата на Илияна Йотова я сватосала с мъжа ѝ

/
/
/
322 Views

На 24 октомври вицепрезидентът Илияна Йотова отпразнува своя рожден ден. Въпреки важния държавен пост тя и съпругът ѝ – прочутият лекар проф. Андрей Йотов, продължават да обитават семейния си апартамент в столичния кв. „Изток“ вместо покоите, предвидени за тях, в резиденция „Бояна“, научи trg.

Двамата взели решението да останат у дома единодушно, а единствено там Илияна успявала да намери уединение. Целият апартамент е решен в любимия ѝ цвят – оранжево, а най-любимият ѝ предмет е неин портрет, нарисуван собственоръчно от съпруга ѝ. Именно той е проектирал и всички мебели, но не се наел да ги измайстори сам, защото по негови думи „хирург без пръсти не е добър вариант“.

Двамата с Илияна са семейство от вече 34 години. За съдбовната им среща „виновна“ е сестрата на вицепрезидента – Румяна.

„Те са състуденти с Андрей, от една група. За първи път се видяхме на манифестация за 24 май, обичах манифестациите за Деня на буквите. Специално я помолих да ме вземе с нея, след като бе преминало вече нашето собствено представяне пред тогавашния мавзолей. Спомням си го като днес. Срещнахме се „окончателно” години по-късно. Аз – в първи курс в университета, той – първа година по разпределение на работа в Обзор“, разкрива Йотова.

През 1988 г. се ражда синът им Марин, който към днешна дата е успешен млад банков специалист. Избира да завърши образованието си у нас, а после следва и магистратура в Англия.

От няколко години Марин има сериозна приятелка – красивата Кристиана, с която мечтаят за сватба и дете. „Ще стане един ден и аз ще съм една от най-щастливите. Както винаги, синът ми ще реши сам, това ще бъде неговият избор. Така направи и с образованието си. Живее с приятелката си, а кога ще решат да имат семейство, е тяхна работа. Готова съм за баба, много обичам децата“, сподели неотдавна гордата майка Илияна.

Ретро

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook