img

Семейство реши да смени живия плет в градината си и под корените откри голямо съкровище

/
/
/
1482 Views

Нюйоркчанинът Матю Еманюел и съпругата му Мария откриха в двора си сейф с пари и скъпоценности на стойност десетки хиляди долара, съобщава SILive.com. Имането било изкопано от работници, които били наети от семейството, за да подменят дръвчетата от живия плет.

Първоначално г-н Еманюел решил, че това е кутия за електрическо оборудване, но след това забелязал ключалката. Работниците помогнали с отварянето на сандъка и всички останали изумени – той бил пълен с банкноти и ювелирни изделия.

По информация CBS New York, вътре имало диаманти, злато и венчални халки. Някои банкноти били повредени, но около 16 300 долара били спасени.

В един от пакетите имало бележка с адреса на семейство, живеещо в съседство на Матю. Малко по-късно станало ясно, че сейфът бил откраднат от тях преди около 7 години. Според полицията, стойността на съдържанието му се оценява на 52 000 долара.

Матю и Мария се преместили в къщата със заровената плячка три години след обира.

Семейството решило да върне парите и ценностите на законните им собственици. Съседите, които отдавна били загубили надежда, че ще си върнат откраднатото, останали много учудени и зарадвани.
„Някои ни питат: Защо върнахте всичко? Но ние изобщо не сме си задавали такъв въпрос. Това не е наше“, казва г-жа Еманюел, цитирана от CBS New York.

По думите й, на мястото, където е бил скрит сейфът, сега има керамичен слон. „Купихме го и си казахме: нека да го сложим тук. Това е най-удачното място“, пояснява тя.

 
 

Източник: blitz.bg

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook