img

Семейство не обръщаше внимание на разсеяността на сина им, докато не научи зловеща диагноза (СНИМКИ)

/
/
/
767 Views
loading...
Родители на четиригодишно момче от Хампшър, Англия, не си и помисляха, че тромавите движения на детето са сигнал за смъртоносна болест, докато не се обърнаха към лекарите.

Това предаде в.“Метро“. Седмица преди ужасната диагноза родителите забелязали малък проблем с координацията с детето. Малкият Атикус Федучин-Пейт се опитал да кара велосипеда си, но трудно се справял и постоянно падал. Скоро майка му Емили и татко му Блейз забелязали образувание, голямо колкото монета на главата му, но решили, че синът му просто се е ударил. Детето не обръщало внимание, когато някой се опитвал да говори с него и чак тогава родителите се обърнали към лекарите.

Дете страда от рядка болест„Една седмица преди диагнозата забелязахме, че Атикус е много тромав, но смятахме, че това е нормално за едно четиригодишно дете“, споделят родителите му. Изследване със скенер показало, че детето има мозъчен тумор. Тогава лекарите казали, че това е дифузна вътрешна глиома, рядък вид рак. Той пречи на детето да извършва някакви дейности, защото туморът е в мозъчния ствол. Момчето, според лекарите, има още 9 месеца живот.

Семейството сега събира пари, за да осигури по-добър живот на детето, макар и да му остава малко такъв.

Болно дете от смъртоносна болестРодителите искат да повишат осведомеността за болестта и участват в ново изследване, което може да спаси други хора. „Сега той взема експериментален наркотик. Знаем, че това няма да го спаси, но лекарите поне ще могат да проучат ефекта на лекарството, който може да помогне на другите“, добавят родителите на Атикус.

Превод: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук
Оценете публикацията

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook
error: Кражбата на материали от Trg.bg е забранена!