img

Сбъдва се прогнозата на доц. Рачев, настъпва мощна аномалия във времето (10-ДНЕВНА ПРОГНОЗА)

/
/
/
1026 Views

Днес облачността ще остане значителна над централните и източни части на страната.

Ще продължи да превалява дъжд и сняг, но от запад на изток преваляванията ще отслабват и спират, последно – довечера в източните райони. Днес максималните температури ще са от 3 до 9 градуса, гласи прогнозата на vremeto.dir.bg

В Дунавската равнина ще духа умерен и временно силен вятър от северозапад.

Довечера и през нощта облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните тамператури утре ще са доста ниски, от около минус 4, 5 градуса в местата, защитени от вятър в котловините и високите полета до плюс 2, 3 градуса във ветровитите части на низините.

През деня облачността ще бъде променлива, а дневните температури спрямо днешните ще са малко по-високи, от около 5 до 11 градуса.

10 дневна прогнозаБЛИЦ припомня, че още вчера климатологът Георги Рачев обяви настъпването на мощна аномалия, която ще задържи времето у нас топло за сезона. „Ще изпратим ноември със сравнително топло за сезона и сухо време. Студ и нови снеговалежи не се очакват поне до 8 декември”, каза доц. Рачев.

В сряда минималните температури ще бъдат от около нула до 5 градуса, а дневните от 8 до 14, в южните райони и западната част на Дунавската равнина до 15 градуса. В Тракия и Дунавската равнина ще остане ветровито, с до умерен вятър от запад.

Без съществена промяна ще остане времето в четвъртък и петък.

Топло за сезона, с минимяални температури от около нула до плюс 6-7 градуса и дневни от 11 до 16, на места и до около 17 градуса.

В петък вятърът ще стихне и температурите слабо ще се понижат, а на места в котловините и около водните басейни ще се образуват мъгли и ниска облачност.

Без съществена динамика на атмосферата ще бъдат и почивните дни. На повече места ще се задържат сутрешни мъгли и температурите ще се понижат с още 2-3 градуса.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook