img

Създават дънки, които издържат 50 години носене

/
/
/
859 Views

Намирането на перфектния чифт дънки може да се окаже трудна задача. А най-лошото е, че колкото и да ни харесват, тези перфектни меки дънки неизбежно се късат след известно време употреба.

Кампания на Kickstarter, наречена Half Century Jeans, обяви, че създава „неразрушими“ дънки, като обещава, че няма да се скъсат поне 50 години, а в случай на проблем, поправката им е безплатна.

Половинвековните дънки ще струват само 69 британски лири, след като бъдат пуснати в продажба. Със срок на годност от 50 години, в които няма да се налага да ги сменяме с нови, не се правят и компромиси с комфорта.

Според страницата Half Century Jeans ще са толкова удобни, колкото и любимите ни дънки.

Вместо памучен плат, обикновено използван за производство на дънки, този вид разчита на „специален хибрид от материали“, включително японски селвидж деним, произхождащ от Окаяма и влакна Spectra, които са едни от най-здравите и леки влакна в света.

Според производителите влакната Spectra са 15 пъти по-здрави от стоманените кабели и се използват за различни дейности, като екстремни спортове например.

Създателите на половинвековните дънки, които ще са на разположение в мъжки и женски вариант, гарантират, че никога няма да имаме проблем с износването и протриването между краката.

В кампанията се споменава, че дънките няма да се скъсат, защото са изработени от селвидж деним, който се произвежда чрез метод на непрекъснато кръстосано нанизване, като крайният резултат са парчета от плат с плътно изтъкани ленти.

Чудото на дънките притежава не само подсилени горна част в областта на колана, но и тройно подсилен чатал. Те се оказват и химически устойчиви, което означава, че могат да оцелеят при всякакви климатични условия.

Новите дънки Half Story Jeans имат за цел да се борят с прекомерното замърсяване, свързано с модната индустрия и манталитета на „бързата мода“.

Според Kickstarter модната индустрия е вторият в света замърсител – 25% от световните химикали, използвани за производството на текстил, и 10% от въглеродните емисии в световен мащаб, произтичат от производството на облекло.

С дънки, които са проектирани да издържат практически през целия ни живот, и с 50-годишна гаранция, Half Century Jeans се надява да поведе по пътя към бъдещето на устойчивата мода.

Източник: lifestyle.bg

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook