img

Сашко проговори! Нова информация за състоянието му от „Пирогов“:

/
/
/
492 Views

„Чудо“ – така всички наричат намирането на 12-годишния Александър от Перник, който оцеля след близо 9 дни сам в планината, без вода и храна.

Все още много въпроси покрай чудотворното спасение на момчето чакат своя отговор, но важното е, че Сашко е добре и се възстановява бързо.

Лекарите от „Пирогов”, където детето е настанено, дадоха подробности за състоянието му.

„Сагата с детето приключи успешно…Направихме оценка на здравословното му състояние, детето в много добро състояние, няма някакви наранявания, които да имат пряка опасност за живота или здравето му, възстановява се, адекватно, според, разбира се, основното му състояние, което е.

Смятаме, че всичко ще продължи и ще мине, както трябва“, съобщи на брифинг тази сутрин директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров.

Сашко беше открит от доброволци на 19-и ноември край Радомир, близо девет дни след като се загуби при разходка с баща си в местната планина Голо бърдо.

„С него ще работят психолози и вече органите, които имат отношение към разследването, ще си свършат работата“, допълни д-р Димитров. Все още е рано да се каже когато Сашко ще бъде изписан, който днес ще бъде прехвърлен от реанимацията в болнична стая.

В неделя сутринта от „Пирогов“ обявиха, че 12-годишното момче е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота, но е настанен в Детска реанимация, за да се следят всичките му показатели.

„Сашко е много по-добре, възвръща функциите си, много по-розови са му бузките, крачетата му имат нормална температура. Казва ми : „Тате, дай вода“. Захранваме го, системи са включени… Все още е много уморен“, сподели вчера и баща му Александър Цветков.

„Не мога да си представя, че моето дете може да издържи толкова време на открито. Той е свръхчовек. Не вярвах във възможностите му“, сподели още той и благодари на тези доблестни мъже, „които върнаха живота на мен и на моя син“.

Коментирай чрез Фейсбук
Сподели новината

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook