img

Самотни жени от Добрич си дирят мъже в мрежата, но останаха попарени

/
/
/
1080 Views

Жертви на измамници в последно време стават самотни жени, които завързват запознанства през интернет – обичайно по скайп, предупреди директорът на областната дирекция на МВР в Добрич старши комисар Никола Панчев на пресконференция.

По думите му три подобни случая са регистрирани в региона за половин година, като единият опит за измама е предотвратен.

Обикновено жените са заблуждавани, че контактуват с американци или мъже на добра служба, които печелят доверието им и в определен момент ги уведомяват, че ще им изпратят злато или други ценности в колет, разказа за схемата Панчев.

Жените са карани да превеждат пари по банкови сметки в страни извън Европейския съюз, за да освободят пратките, разбра Трг.

При един от случаите потърпевшата е превела не само голяма сума от наличните си пари, но е теглила и заем. Веднага след преводите банковите сметки са закривани бързо, допълни Никола Панчев.

Новост в традиционните измами по телефона – мними полицаи да търсят съдействие от граждани, е да се карат потърпевшите хора да носят поисканите пари в друго населено място. При последния разкрит случай измамниците са поръчали на жена от Тервел да занесе 3700 лева в Силистра.

Вероятно измамниците смятат, че така забавят действията на полицията, посочиха от областната дирекция на МВР.

Източник: БЛИЦ

Коментирай чрез Фейсбук

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text
Следете ни във Facebook